100 Округ
Последние новости
 
 


«Чути тих, хто не чує»

20 Мар, 2014 20:21
Читальна зала кіровоградської бібліотеки-філії №8 переповнена. Тут зібралися вихованці спеціальної школи для дітей з вадами слуху. Вже впродовж декількох років в рамках програми «Бібліоміст» бібліотека проводить проект «Чути тих, хто не чує», влаштовуючи різноманітні вікторини та залучаючи дітей до пошуку відповідей в Інтернеті чи книгах. «Мені дуже подобається приходити до бібліотеки», – говорить чотирнадцятирічний Микола. Тут, я можу за допомогою Інтернету спілкуватися із друзями в соціальних мережах, читати новини, що відбуваються в Україні та світі, а також переглядати відео. А от Ліза дуже любить читати. «За допомогою Інтернету я маю змогу читати ті книги, яких немає в бібліотеці, а також дізнаватися про різні цікаві події у світі. Я люблю світ. У цей час мене дуже бентежать події, які відбуваються в Україні», – каже дівчинка. Саме вдосконалення навичок роботи з комп’ютером, активне використання Інтернету стало метою візуальної вікторини. В цікавій формі за допомогою гри діти вдосконалювали своє вміння в Інтернет-пошуку. «Дітям потрібно активно допомагати використовувати Інтернет. Із його допомогою вони зможуть вирішити в майбутньому безліч певних питань та знайти потрібну інформацію. Також ми допомагаємо людям з вадами слуху, надаючи їм доступ до безкоштовного Інтернету, – розповідає завідувач бібліотеки Валентина Кизілова. Пріоритетним для школи та бібліотеки є дати цим школярам необхідні знання на базі середньої освіти, підготовити їх до продовження навчання, праці й самостійного життя. «Наші діти люблять спілкуватися. Можливо, для когось вони здаються відлюдькуватими, але це не так, їм надзвичайно подобається спілкування. Насамперед їм до вподоби, що їх розуміють, що з ними говорять їхньою мовою, а також дуже поважають людей, які її знають. У нас, як і у звичайній школі, є своя методика викладання, але все йде уповільнено. Ми повільно і голосно розмовляємо, намагаємося, щоб вони побачили артикуляцію. Дитині важливо бачити погляд, міміку. Коли заходиш у клас, вони бачать твій настрій. І якщо з твоїм виглядом щось не те, вони одразу про це запитують, – розповідає Ольга Геннадіївна, вихователь групи продовженого дня КЗ НВО спеціальної ЗОШ – дитячого садочку І – ІІІ ступенів Кіровоградської міської ради Кіровоградської області. Цим хлопчикам і дівчаткам подобається проводити час у бібліотеці та брати участь у різних заходах. Разом зі своїми викладачами та бібліотекарями вони активноцікавляться новинами, знаходячи інформацію в Інтернеті. Віднедавна у бібліотеці з’явився відео зв'язок (skype) і користується великим попитом у школярів, адже вони можуть спілкуватися з рідними і між собою за допомогою жестів.
Автор: Альона СмілянецьАрхив / Людина. Суспільство
Реклама

 
26.12.14
Рождество Христово!
Желание человека идти своим путем отделило его от Бога, подчинило воле диавола, и он зразу же оказался под его жестким давлением со всеми губительными последствиями. Премудрый Бог находит выход – Единородный Сын воплощается в нашем мире, чтобы человечество узнало Бога, и чтобы люди открыли глаза на порочную связь с сатаной. Он добровольно берет на Себя грехи всего человечества – прошлые и будущие – и, умерев телесно на Голгофе, искупает этой жертвенностью нас пред Богом…
Читать далее...
27.08.14
Православний календар
Православний календар
Читать далее...
23.09.13
Храм Благовіщення Пресвятої Боогородиці
21 вересня закладено капсулу у фундамент храму Української православної церкви на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці. У 259-й день народження у Кіровограді відбулися не лише розважальні заходи. Цей день ознаменується ще й урочистою закладкою капсули у фундамент храму, що будується біля постаменту ангела-охоронця.
Читать далее...
23.09.13
Заявлений на суботу 21-го вересня страйк працівників тролейбусного парку не відбувся.
Заявлений на суботу 21-го вересня страйк працівників тролейбусного парку не відбувся.
Читать далее...
19.09.13
Ігор Козуб знову очолив кіровоградський "УДАР" Докладніше в розділі Ігор Козуб знову очолив кіровоградський "УДАР" - Інформаційний портал Кіровоградщини - "Гречка" - Новини Кіровоград на сайті gre4ka.info
Вчора відбулася позачергова конференція міської організації партії „УДАР” Віталія Кличка. На ній були підтверджені повноваження голови міської організації Ігоря Козуба.




Читать далее...
Подписаться на рассылку новостей
  
Отписаться


Загрузка...

Загрузка...


Счетчики и рейтинги

Газеты Кировограда, издания, СМИ

   

© 2009, издательство "СТПРЕС" - "Наше Місто"
Редакція не завжди поділяє думку авторів публикації та залишає за собою право редагувати та скорочувати авторський текст.

Дизайн и создание сайта - E-telegence Ukraine