100 Округ
Последние новости
 
 


БЕРЕЖІТЬ ВОЛОССЯ – ЦЕ ВАШІ АНТЕНИ!

27 Янв, 2011 18:09
БЕРЕЖІТЬ ВОЛОССЯ – ЦЕ ВАШІ АНТЕНИ!

Сьогодні все частіше висловлюється думка, що волосся – це антени, завдяки яким людина отримує енергію космосу і обмінюється інформацією з навколишнім світом.

ЧОМУ НЕ ГОЛИВСЯ БЕТХОВЕН

Радіоінженерам трубчаста структура волосся нагадує так звані хвилеводи, завдяки яким практично без втрат передається високочастотна енергія. Теоретично нічого не заважає волоссю виконувати подібні функції, але тільки в діапазоні тонших енергій!

Яких? Існує думка, що волосся «налаштоване» переважно на так звані Янь-енергії. Цей вид космічних випромінювань сприяє розвиненню «чоловічих якостей» - волі, активності, рішучості, здібності до раціонального мислення. І чи не позбавляються сьогодні чоловіки чогось дуже необхідного, щоранку виголюючи своє обличчя? Мабуть, не просто так мудреці і священнослужителі споконвіку носили бороди і вуса. І чи дійсно таким вже кумедним був постійно неголений Бетховен, коли заявляв, що гоління позбавляє його творчого натхнення?

А от слабкій статі надлишок Янь-енергії протипоказаний. Жінки більше потребують так званої Інь-енергії, яка сприяє м’якості, витонченості, доброзичливості характеру.  Припускають, що жіночий організм, який не призначений для переробки дуже великих потоків Янь-енергії, може не справитися з ними і «дати збій». Ймовірно, саме тому відповіді треба шукати у наших традиціях.

 РУСУЮ КОСУ ЧЕСАЛА

Волосся споконвіку порівнювалося з полем пшениці: як колосся вбирає в себе всі соки і цілющу силу Матері-Землі, а також чисте світло Ярила-Сонця, так і волосся людини отримує та накопичує цілющу силу, яка йде від небесних богів, від предків роду та від Матері-Природи. Вважалося, що зрізання волосся може забрати у людини силу і здоров’я.

Дівчатам з малоліття заплітали трипроменеву косу, що символізувало об’єднання життєвих сил трьох світів: Прави (світ богів), Яви (світ людей) та Нави (потойбічний світ). Коса розташовувалася уздовж хребта, і вважалася, що всі світлі вселенські сили через волосся переходять в хребет і наповнюють Тіло, Душу і Дух дівчини особливою життєвою силою, готуючи її до майбутньої священної місії – материнства.

Коли дівчина виходила заміж, її дівочу косу розплітали і натомість заплітали дві, бо з того часу вона отримувала через волосся вселенські сили не тільки для себе, але й для майбутньої дитини.

Волосся, зібране на потилиці у вузол, не тільки зменшує вплив на людину навколишнього середовища, але і сприяє її психологічній зосередженості на своєму внутрішньому світі. Не виключено, що саме з цим повязана традиція ченців-буддистів, збирати своє довге волосся на маківці.

А ось ще один цікавий момент. За старих часів жінкам, особливо вагітним, заборонялося стригти волосся. Безглуздий патріархальний звичай? Як сказати... Якщо волосся дійсно є антенами, що забезпечує наш організм космічною енергією, то ця заборона цілком обґрунтована: жінка-породілля повинна забезпечити майбутніх дітей великим запасом життєвих сил. А де їх узяти? Сьогодні вже відомо: не тільки з їжі, але і з Космосу.

Також можна пояснити і народну традицію не стригти волосся у дітей до року (а краще, до трьох і навіть до семи років). Ніжне дитяче волосся виконує досить серйозні функції – в перші роки життя воно живить дитину космічною енергією. Та, крім того, випромінюючи її, створює сильне захисне поле навколо ще не зміцнілого організму. Причому це поле в значній мірі зберігає і обстрижене волосся. І досить довго – декілька десятиліть. А тому дітям радять свій обстрижений «пушок» носити в ладанці на грудях. Але не більше, ніж до 10 років. Бо з певного часу могутнє захисне поле волоссячка просто заважатиме пробиватися до організму необхідної для його розвитку зовнішньої енергії. Втім, і викидати перше зрізане волосся не радять. Воно може стати в нагоді: при локальних захворюваннях організму його корисно прикладати до хворого місця.

 ЗАКОДОВАНА ІНФОРМАЦІЯ

Наші спостережливі предки помітили, що чим густіше волосся у маленької дитини, тим вона активніша та емоційніша. Ламке волосся – ознака (а може бути, і одна із причин) слабкого здоровя. До речі, лисі люди в середньому живуть менше тих, у кого розкішна шевелюра.

Читачі, що розуміються на техніці, чудово знають: будь-який приймач може бути і передавачем. Схоже, не є виключенням і волосся. Воно не тільки приймає, але і випромінює. Що саме? Перш за все, інформацію про стан нашого організму. Волосся на різних ділянках тіла має різне призначення. Наприклад, на голові – бере участь в прийомі і передачі емоційної і розумової інформації, а також в підживленні космічною енергією. А те волосся, що виростає на момент статевої зрілості, «сигналить» про готовність організму до продовження роду. Чи не тут розгадка старого повіря: волохаті груди чоловіка – ознака його підвищеної сексуальності?! Причому саме ці випромінювання в основному і привертають протилежну стать. Можливо, подібне відбувається і у світі тварин, коли приходить час обзавестися потомством. Самки і самці, керуючись не тільки запахами, але і ще якимись невідомими сигналами, знаходять один одного навіть за декілька кілометрів.

Волосся – не просто антени. А й могутні накопичувачі енергій. Відомо, що східні монахи здатні так концентрувати біоенергію в своїх довгих косах, що вони набувають властивостей заліза. Уміло користуючись такою грізною зброєю, майстер бойових мистецтв може чинити серйозний опір своєму ворогу.

Але якщо волосся накопичує енергію, то в ньому повинна зберігатися й інформація про його власника. Сьогодні науковці підтвердили це. Наприклад, криміналісти всього за однією волосинкою з гребінця можуть визначити, чи мав її власник справу з наркотиками.

За хімічним складом волосся фахівець може дізнатися багато чого: спадкові ознаки, звички і навіть наші улюблені ласощі. Так, за допомогою спеціального рентгенівського дослідження волосся американський біофізик Т. Терібара визначив повсякденне меню двох ескімосів з Аляски, тіла яких 400 років пролежали вмерзлі в лід.

 … А НАТОМІСТЬ ПРИБІШЛА ТЕЛИЦЯ

Звичай стригти рабів, ув’язнених, новобранців, послушників має ще один сенс — тим самим підкреслюють соціальний статус людини, її підлеглість, залежність. Коріння цієї традиції лежить у далекому минулому. Ще стародавні воїни, відрізаючи волосся у переможених, діяли за принципом: «Постригти, щоб підпорядкувати». Історії відомий випадок, коли римський імператор Нерон наказав поголити наголо всі свої іноземні легіони. Коли його запитали про причину такого наказу, він відповів: «Я не хочу, щоб вони думали самостійно! Я хочу, щоб вони тільки виконували мої накази!»

Споконвіку вважалося, що обстрижене волосся зберігає зі своїм власником зв'язок навіть на відстані. Недаремно пасмо коханої клали в медальйон і носили біля серця. Нерідко використовували волосся і в любовній магії. І хоча справа ця небезпечна, бували і курйози. Якщо вірити шотландському переказу, в XVI столітті якийсь Джон Фіан, вчитель, закохався в одну дівчину і умовив її молодшого брата роздобути йому три волосинки з її інтимної частини тіла. Про це дізналася матір дівчини і, запідозривши недобре, передала через сина закоханому вчителеві три волосинки з вимені телиці. Нічого не підозрюючи, Фіан поворожив над ними, і незабаром, «танцюючи і підстрибуючи», до нього прибігла телиця і, «на великий подив усіх жителів містечка», почала невідступно за ним ходити.

Тож бережіть волосся – у ньому ваша сила й енергія душі.

 

Архив / Грані буття
Реклама

 
26.12.14
Рождество Христово!
Желание человека идти своим путем отделило его от Бога, подчинило воле диавола, и он зразу же оказался под его жестким давлением со всеми губительными последствиями. Премудрый Бог находит выход – Единородный Сын воплощается в нашем мире, чтобы человечество узнало Бога, и чтобы люди открыли глаза на порочную связь с сатаной. Он добровольно берет на Себя грехи всего человечества – прошлые и будущие – и, умерев телесно на Голгофе, искупает этой жертвенностью нас пред Богом…
Читать далее...
27.08.14
Православний календар
Православний календар
Читать далее...
23.09.13
Храм Благовіщення Пресвятої Боогородиці
21 вересня закладено капсулу у фундамент храму Української православної церкви на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці. У 259-й день народження у Кіровограді відбулися не лише розважальні заходи. Цей день ознаменується ще й урочистою закладкою капсули у фундамент храму, що будується біля постаменту ангела-охоронця.
Читать далее...
23.09.13
Заявлений на суботу 21-го вересня страйк працівників тролейбусного парку не відбувся.
Заявлений на суботу 21-го вересня страйк працівників тролейбусного парку не відбувся.
Читать далее...
19.09.13
Ігор Козуб знову очолив кіровоградський "УДАР" Докладніше в розділі Ігор Козуб знову очолив кіровоградський "УДАР" - Інформаційний портал Кіровоградщини - "Гречка" - Новини Кіровоград на сайті gre4ka.info
Вчора відбулася позачергова конференція міської організації партії „УДАР” Віталія Кличка. На ній були підтверджені повноваження голови міської організації Ігоря Козуба.




Читать далее...
Подписаться на рассылку новостей
  
Отписаться


Загрузка...

Загрузка...


Счетчики и рейтинги

Газеты Кировограда, издания, СМИ

   

© 2009, издательство "СТПРЕС" - "Наше Місто"
Редакція не завжди поділяє думку авторів публикації та залишає за собою право редагувати та скорочувати авторський текст.

Дизайн и создание сайта - E-telegence Ukraine