100 Округ
Последние новости
 
 


ЄДИНА ДИСПЕТЧЕРСЬКА

27 Янв, 2011 17:54
У Кіровограді планується впровадити централізовану диспетчерську службу для наведення порядку в пасажирських перевезеннях.
До міської ради продовжують надходити скарги від мешканців міста на кіровоградських перевізників. Тільки на початку року таких скарг зареєстровано шість. Про це йшла мова на робочій нараді, яку провів перший заступник міського голови Василь Дзядух з керівниками транспортних підприємств, що обслуговують пасажирські маршрути в обласному центрі. У переважнійбільшості, підкреслив Василь Дзядух, мова йде про звичайне хамство та нетактовну поведінку водіїв по відношенню до пасажирів, особливо пільгових категорій. Міська рада як замовник, атранспортні підприємства як виконавці уклали угоди, якими взяли на себе обов’язки якісно здійснювати пасажирські перевезення в Кіровограді. Ми як влада, наголосив перший заступник міського голови, свої зобов’язання виконуємо. Чого вимагаємо і від кожного перевізника. Керівники транспортних підприємств і трудові колективи цілком спроможні поставити на місце водіїв, які не можуть стримати себе на людях. Для одних достатньо провести виховну розмову, по відношенню до інших варто застосувати дисциплінарні важелі.

- Ми розуміємо сьогоднішні проблеми перевізників, – підкреслив Василь Дзядух. – Двері мого кабінету завжди відкриті для переговорів, для пошуків компромісів і варіантів розв’язання складних ситуацій. Але пасажири міста не повинні страждати від чиїхось амбіцій, їх не цікавлять умови наших договорів, фінансово – господарський стан транспортних підприємств. Вони повинні бути впевненими, що отримають якісну послугу та зручно і вчасно дістануться до пункту призначення. Для тих керівників підприємств, які мають бажання отримувати субвенцію на перевезення пільгових категорій, є єдиний законний шлях, сказав Василь Дзядух. «Переходьте у правову площину, працюйте за економічно обґрунтованим тарифом для звичайного режиму руху, який на сьогодні становить одну гривню, беріть участь у конкурсі і отримуйте свою частину субвенції». Василь Дзядух доручив керівнику управління споживчого ринку, транспорту та зв’язку готувати матеріали на розгляд виконкому щодо тих перевізників, які не виконують своїх договірних забов’язань. Для організації руху пасажирського транспорту та поліпшенняпасажирських перевезень уже в другому кварталі в Кіровограді має запрацювати централізована диспетчерська служба. Розвиток сфери пасажирських послуг у місті, за словами ВасиляДзядуха, буде здійснюватись як через інтенсивне оновлення транспортних засобів, заміну маршруток на великомісткі автобуси та тролейбуси, так і за рахунок впровадження системидиспетчеризації руху пасажирського транспорту. Нині ведеться пошук організації, яка б забезпечила якісний технічний і програмний супровід диспетчерської служби. Керівникам транспортних підприємств, за кошти яких має бути придбане обладнання безпосередньо для транспортних засобів, уже демонструвало свій програмний продукт житомирське підприємство «GPSCom Ukraine».За інформацією спеціалістів підприємства, впровадження розробленої ними системи моніторингу громадського транспорту «Дозор» дозволить розв’язати цілий ряд наболілих проблем як для перевізників, так і пасажирів. Інформація від датчиків системи, розміщених на автобусах, дасть змогу диспетчерам і самим водіям контролювати розташування всіх транспортних засобів на маршрутах та слідкувати за інтервалом руху. Пасажири зможуть бачити на спеціальному табло, встановленому на зупинці, час прибуття автобусів по кожному маршруту, є можливість виведення такої інформації і на дисплеї мобільних телефонів. А керівники транспортних підприємств отримають необхідні статистичні дані про режим руху транспортного засобу, заправку і витрату пального, параметри роботи двигуна і, що важливо, про кількість перевезених пасажирів впродовж робочого дня. Поки що неясно, як встановлення нового обладнання позначиться на вартості проїзду та як будуть захищені табло на зупинках від любителів пуляти по ліхтарях.
Архив / Факти. Події. Коментарі
Реклама

 
26.12.14
Рождество Христово!
Желание человека идти своим путем отделило его от Бога, подчинило воле диавола, и он зразу же оказался под его жестким давлением со всеми губительными последствиями. Премудрый Бог находит выход – Единородный Сын воплощается в нашем мире, чтобы человечество узнало Бога, и чтобы люди открыли глаза на порочную связь с сатаной. Он добровольно берет на Себя грехи всего человечества – прошлые и будущие – и, умерев телесно на Голгофе, искупает этой жертвенностью нас пред Богом…
Читать далее...
27.08.14
Православний календар
Православний календар
Читать далее...
23.09.13
Храм Благовіщення Пресвятої Боогородиці
21 вересня закладено капсулу у фундамент храму Української православної церкви на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці. У 259-й день народження у Кіровограді відбулися не лише розважальні заходи. Цей день ознаменується ще й урочистою закладкою капсули у фундамент храму, що будується біля постаменту ангела-охоронця.
Читать далее...
23.09.13
Заявлений на суботу 21-го вересня страйк працівників тролейбусного парку не відбувся.
Заявлений на суботу 21-го вересня страйк працівників тролейбусного парку не відбувся.
Читать далее...
19.09.13
Ігор Козуб знову очолив кіровоградський "УДАР" Докладніше в розділі Ігор Козуб знову очолив кіровоградський "УДАР" - Інформаційний портал Кіровоградщини - "Гречка" - Новини Кіровоград на сайті gre4ka.info
Вчора відбулася позачергова конференція міської організації партії „УДАР” Віталія Кличка. На ній були підтверджені повноваження голови міської організації Ігоря Козуба.




Читать далее...
Подписаться на рассылку новостей
  
Отписаться


Загрузка...

Загрузка...


Счетчики и рейтинги

Газеты Кировограда, издания, СМИ

   

© 2009, издательство "СТПРЕС" - "Наше Місто"
Редакція не завжди поділяє думку авторів публикації та залишає за собою право редагувати та скорочувати авторський текст.

Дизайн и создание сайта - E-telegence Ukraine